Denzil Delaere - Klassiek in het park
51657
page-template-default,page,page-id-51657,page-child,parent-pageid-51599,cookies-not-set,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-2.5,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
denzil-d

Denzil Delaere

Denzil Delaere is lid van het Jong Ensemble van Opera Vlaanderen in het seizoen 2017-’18. Hij studeerde in 2013 af aan het Koninklijk Conservatorium te Gent, waar hij zang volgde bij onder meer Marcos Pujol en Gidon Saks en waar hij de Solistenprijs in ontvangst mocht nemen.

Hij volgde tevens een opleiding aan de International Opera Academy bij Guy Joosten, wat onder meer resulteerde in de rol van Don Ottavio/Don Giovanni op het vernieuwde Summer Opera Festival in Alden-Biesen. Tijdens zijn opleiding volgde hij masterclasses bij onder andere Robert Alderson, Jennifer Hamilton, Michael Spyres, Misha Didyk, Gabriele Micheli en Ubaldo Fabbri.

Op zijn repertoire staan rollen zoals Mitradate/Mitridate, re di Ponto, Ferrando/Così fan tutte, L’incredibile en L’abate/ Andrea Chénier en Percy/Anna Bolena, onder leiding van dirigenten als Jean-Marie Zeitouni, Dmitri Jurowski, Andrew Greenwood, Dirk Brossé en Jesús López. Hij richtte La Chapelle Sauvage op, waarmee hij uitvoeringen realiseerde van Bachs Weihnachtsoratorium, Magnificat, Kaffeekantate en Missa Brevis.
Denzil Delaere koestert een bijzondere liefde voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek.

Hij vertolkte reeds werk van Olivier Messiaen, Alban Berg, Wolfgang Rihm, Wim Henderickx, John Cage en Joris Blanckaert.

In 2017 zong hij Tamino/Die Zauberflöte en de eerste tenorpartij in Monteverdi’s Vespro della Beata Vergine in het Luzerner Theater. Dit seizoen vertolkte hij eerder de rollen van Schwertrichter/Das Wunder der Heliane, Carlos en Balbuena/Le Duc d’Albe en Bardolfo/Falstaff en tevens vertolkte hij de tenor solopartij in Mozarts Requiem.

http://denzildelaere.be/